Pers releases

Wereldrecord Mercedessen in Balkbrug

  • foto FFU PRESS AGENCY

    Beschrijving

    foto FFU PRESS AGENCY

Beschrijving
BALKBRUG – Het World Guiness Book of Records is een record rijker. Maar liefst 323 Mercedessen van het type W123 stonden zondag in Balkbrug in slagorde opgesteld.

De ster van Mercedes is wereldberoemd. Zelfs als je achter het stuur zit is hij niet te missen. In Balkbrug ging het de liefhebbers haast duizelen van de sterren.Autobedrijf Jansen zag het initiatief beloond met een heus wereldrecord. Maar liefst 323 Mercedessen van het type 123 verzamelden zich en daarmee werd het oude wereldrecord – dat op 257 auto’s stond – verbroken. Deelnemers uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en Portugal waren van de partij. Erik Hulzebosch praatte het evenement met zijn bekende tongval aan elkaar.

De rit begint bij het autobedrijf in Balkbrug. Secuur worden de auto’s geteld onder supervisie van notaris Bert Linde, want alleen dan wordt het behaalde resultaat goedgekeurd door het Guinness Book of Records. Maar liefst 325 Mercedessen vertrekken, maar helaas is dit geen garantie voor het eindresultaat. Twee degelijke auto’s met de bekende ster stranden halverwege het korte parcours. ,,Onderweg deed de auto al moeilijk en hier hield hij er echt mee op”, vertelt de teleurgestelde Eindhovense eigenaar later. Voor de familie Jansen is het vooral de passerende auto met het nummer 258 die hen in een jubelstemming brengt. “Yes, het is gelukt”, zeggen ze na afloop, stralend.

Record
Voor de Balkbrugse organisatie is deze dag een hele bijzondere. Ze geven eerlijk toe dat ze ernaar toe hebben geleefd en zich ook wel eens zorgen maakten. Slecht weer had voor de recordpoging bijvoorbeeld wel eens funest kunnen zijn. De zomerse zondag werkt een grote opkomst in de hand. Op het erepodium maakt notaris Linde officieel bekend dat het reord geldig is.

Op het veld naast het autobedrijf staan de Mercedessen van het type 123 broederlijk naast en achter elkaar. In alle kleuren en in slechts een paar maten. Er zijn dan ook slechts drie types gemaakt. Sedan, stationcar en coupe. Van 1976 tot 1985 zijn er maar liefst 2.375.440 van gemaakt.

Met nummer 164 staat er type 123 van Alexander van der Burg ertussen. Vandaag is deze auto die eigenlijk allang met pensioen is naar Balkbrug komen kachelen. Van der Burg is de eerste eigenaar. ,,Ik vind hem zo leuk, ik kan er geen afstand van doen”, zegt hij en haalt zijn schouders op over de afstand die is afgelegd. ,,Weet je, deze auto heeft al meer dan een miljoen kilometer gereden. Dan is de afstand van Den Haag naar hier natuurlijk helemaal niets.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 2 =